Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ΣΗΛΥΒΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Η ΕΑΑΣ/Παράρτημα  Ν. Ροδόπης διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, στη γενέτειρά του τη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης (ΤΟΥΡΚΙΑ), όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από  τον Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, την Κυριακή 08 Νοε. 2015.


Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην εκδρομή (Μεταφορικά – Ξενοδοχείο – Πρωινό) ανά άτομο ανέρχεται στα 45€.
Δηλώσεις συμμετοχής στην εκδρομή με απόλυτη σειρά προτεραιότητας και μόνον εφόσον καταβληθεί το ποσόν συμμετοχής αλλά και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας (νέου τύπου όπου αναγράφονται τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες) των συμμετεχόντων, στα γραφεία του Παραρτήματος.
Ο Άγιος Νεκτάριος, που ανακηρύχθηκε Άγιος το 1961 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Κωνσταντινούπολης το 1846 και πέθανε το 1920 στην Αθήνα, αφού μόνασε στην Αίγινα όπου και ετάφη.
Από το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Άγιος στη Σηλυβρία έχουν μείνει μόνο κάποια θεμέλια,  αλλά ο δήμος έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει και να αναγάγει το χώρο σε τόπο προσκυνήματος Χριστιανών και να αναπτύξει έτσι το θρησκευτικό τουρισμό της περιοχής.


Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου ο δήμος έδωσε την άδεια να επαναλειτουργήσει και φέτος η μοναδική εκκλησία της πόλης, η οποία λειτούργησε πέρυσι για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει όπως παρακάτω:

1.                  Αναχώρηση μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας (Πίσω από την Λέσχη Κομοτηναίων) την 08 04:30 Νοε. 15

2.                  Έλεγχος στο τελωνείο των Κήπων περί την 06:00.

3.                  Ενδιάμεση σύντομη στάση στην περιοχή Ραιδεστού.

4.                  Άφιξη στη Σηλυβρία περίπου την 09:30 και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία.

5.                  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γεύμα στην πόλη της Σηλυβρίας.

6.                  Ελεύθερος χρόνος μέχρι το πρωί της επομένης 09 Νοε. 2015 και ενδεχομένως απογευματινή περιήγηση στην πόλη της Σηλυβρίας .

7.                  Αναχώρηση από τη Σηλυβρία περίπου την 09 10:00 Νοε. 15.

8.                  Επίσκεψη και γεύμα στη Ραιδεστό.

9.                  Απογευματινός καφές και ψώνια στην Κεσσάνη (πολυκατάστημα KIPA).

10.             Επιστροφή το βράδυ στην Κομοτηνή.   

Εκ της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ν. Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου